In English

Ajankohtaista - Sähköajoneuvojen latausasemat


KK-Sähkötukku Oy on kehittänyt sähköautojen latausasemaa vuoden 2010 alusta lähtien. Latausasemamme esiintyi Nelosen uutisissa 8.12.2011.

Uutinen

Linkit uutiseen:

- Nelonen.fi - Sähköautoihin hurja 100 miljoonan satsaus - oma lataustolppa joka autoilijalle?

Nelosen uutiset:

"Sähköautojen läpimurtoa vauhditetaan nyt historiallisen suurella satsauksella. Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen tänään avaamassa hankkeessa on mukana viitisenikymmentä toimijaa, joukossa alan yrityksiä, yliopistoja ja Suomen suurimpia kaupunkeja.

Tavoitteena on muun muuassa kansainvälisesti kilpailukykyisten akkujen, kaupunkibussien ja sähköautojen kehittäminen. Budjetti on yli 100 miljoonaa euroa.

Suurelle yleisölle hanke näkyi tänään Helsingin narinkkatorilla, jonne oli tänään ajettu viitisenkymmentä sähköistä menopeliä. Määrä vastaa lähes Suomen koko sähköautokantaa.

Lataustolppa

Alan toimijoiden usko läpimurtoon on kuitenkin kova, ja sitä pyritään vauhdittamaan latauspisteitä lisäämällä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle luodaan testiympäristö, jossa on käytössä yli 400 sähköajoneuvoa ja lähes 850 latauspistettä.

Fortumilla on lisäksi hurjat suunnitelmat latauspisteen tuomiseksi jokaisen kerrostalon pihaan.

- Suomessa on 1, 5 miljoonaa lämmitystolppaa, jotka soveltuvat muutosten jälkeen lataukseen, Fortumin tutkimus- ja kehityspäällikkö Juha Matikainen kertoo.

Käytännössä jokainen autoilija voisi siis saada oman latauspisteen. Matikainen arvioi, että yhden tolpan muuttaminen sähköntankkaukseen soveltuvaksi maksaa noin 500 euroa. Naapurisovun säilyttämiseksi jokaisen asukkaan tolppaan kannattanee hankkia oma mittari. Nykyisin lämmitystolppa sisältyy yleensä vastikkeeseen.

- Lasku ei sinänsä ole suuri, sillä sähköautolla sata kilometriä ajaa parilla eurolla, Matikainen muistuttaa.

Riemua tosin vähentää sähköauton hinta, joka on noin kaksinkertainen tavalliseen verrattuna."

Uutinen
  • Copyright © 2013
  • KK-Sähkötukku Oy
  • Puh. 0207 815 260
  • info(at)kk-sahkotukku.fi